in wat zit het prijsverschil van de hippische instructiesystemen.

op zoek naar een oortje of headset voor paard rijles, eigenlijk is er maar 1 de equiteacher.Net als bij alles wat u koopt komt u prijsverschil tegen voor ogenschijnlijk hetzelfde ( soort) apparaat, dat is bij de hippische draadloze instructiesysteem al niet anders.

Wij hebben alle systemen die op de markt zijn zelf natuurlijk ook uitvoerig getest, je collega's in de gaten houden is een goede zaak om te kijken of het beter of bijvoorbeeld goedkoper kan.
Het is best zonde dat collega's het niet leuk vinden als je meekijkt, uiteindelijk wordt het product beter.

Als we gaan vergelijken worden de verschillen wel duidelijk, en we zijn tot de conclusie gekomen dat er eigenlijk 4 soorten systemen zijn:

  • goedkope rommel
  • systemen voor de incidentele gebruiker (bv equitrainer)
  • systemen voor de wedstrijdruiter en sub toppers (bv equiteacher en de plus versie van equiteacher)
  • systemen voor de top (dagelijks gebruik meer dan 4 uur) equiteacher plus)

 Het prijsverschil zit in simpele dingen als connectors, wel of geen antenne, kast wel of niet slagvast, gebruikte elektronica en de meest belangrijke update van soft en hardware.

Natuurlijk zit er ook geld in reclame, uiteindelijk betaald u die als koper.
Collega's die systemen weg geven om te kunnen pronken met bekende namen die vervolgens toch hun vertrouwde sennheiser pakken, tja dat soort acties betaalt u dus ook gewoon.
Een advertentie in een bekend paardenblad kost al gauw een paar honderd euro, en dat is de marge van heel veel setjes.
Dus wij zijn daar simpel in, als Anky of Edward een systeem van ons willen hebben, krijgen ze er gewoon de rekening bij :-)

Een oortje moet volgens ons voldoen aan:

  • Sennheiser als voorbeeld, dus elk systeem moet minimaal hetzelfde kunnen als het geroemde sennheiser systeem.
  • Minimaal 16 kanalen hebben om op bijvoorbeeld wedstrijden geen last te hebben van andere instructeurs.
  • Bereik van minimaal 70 meter, een echte rijbak is 60 meter en daarbij een beetje reserve.
  • Tegen een stootje kunnen, als je de systemen her en der in en op zadelkasten ziet liggen, zijn ruiters geen echte electronica liefhebbers.
  • niet op de 2,4 ghz band werken, deze frequentieband zit TE vol met allerlei apparaten zoals bv camera's en vele wifi netwerken.
  • liefst werken in het frequentiegebied 480-680 Mhz of 900 Mhz + vergunningsvrij en relatief lege  frequentie dus weinig kans op storingen.

En als u echt alles wilt weten, bel me dan.
Na een jaar of 10 dit soort systemen verkocht te hebben en de gekste storingen opgelost te hebben, kan ik er uren over uitleggen.